ZÁHADA BRANIŠOVSKÉHO LESA

27.10.2013 11:30

Rozhodl jsem se odkrývat záhadná místa v České republice v tomto miniseriálu, která jsou tajemná a mystická zároveň, aby připomněla, co vše skrývá za tajemství naše Země.

Branišovský les u Českých Budějovic - jedno z nejstrašidelnějších míst v Česku. Mrazí v něm po celém těle i v parném dnu, ozývají se divné zvuky, objevují záhadné tváře a ďábelsky zářící oči.Možná fakt, možná jen lidská fantazie.

 

Na začátku byla fotografiee z lesa čtenářky Marie. Na ní je vidět v pozadí zřetelná tvář muže a pod ním další postava. "Ty postavy jsme uviděli až doma," komentovala zjevení na snímku Marie. Úkol od šéfredaktora zněl jasně" Jeďte tam a najděte ducha. Ch cha! pro jistotu jsme se domluvili s čarodějkou Reginou. S tím, že najdeme pomníček sebevraha, který tu je dobře ukryt zrakům lidí, a přesně ve 13 hodin ji zavoláme, aby nám řekla, co uvidí ona. Měl to býd dle jejich pokynů takový styčný bod...

Tři hodiny jsme běhali po lese a nic. Až ve 12:55 jsme ho našli. Za ním se táhla cesta. Zbývalo nám pár minut, a tak jsme se po ní vydali. Humor nás přešel. Přesně ve 13:00 na nás z pařezu zíral zřetelný obličej muže. Cítili jsme závan studeného vzduchu, jako by na nás někdo sáhl. Naskočila nám husí kůže. Ducha jsme vyfotili a pádili pryč.

 

Čarodějka Regina: Je tam loupežník

"Na místě, kde jste, je duše člověka, který tam kdysi loupil. Pro svoje hříchy teď nemůže na protější břeh." Citlivější lidé mohou přítomnost této atsrální bytosti vnímat jako brnění po těle, bušení srdce, něčí dotyk nebo silnější závan.

 

Odborníci na fotografii

Na první pohled o padělek zřejmě nejde, zhodnotili fotku paní Marie."A na hru světel a stínů to také nevypadá," říká majitel fotolabu Jiří Nejdl.

 

Záhadolog Vladimír Šiška z projketu Záře, který se zabývá objasňováním tajemených jevů

"zjevuje se tam prý muž v černém kloubouku. Jsou slyšet smutné tóny flétny, lidé mají děsivé zážitky. Svědků je dost, ale nikdo neví, co se tam děje."

 

Co se o branišovském lese traduje:

Šílení vojáci:

Před rokem 1989 tam byla vojenská posádka. Vojáci prý jednou při střídání stráže uviděli tak hroznou věc, že po sobě začali střílet. Tři zemřeli hned, čtvrtý v nemocnici. Ještě vypověděl, že jeden z kolegů se začal měnit, jako by se z něj stával přízrak.

 

Hrůza tonoucích:

Uprostřed bažin osada, kterou s okolním světem spojovala jen úzká cesta. V nich nejeden člověk zahynul. Tonoucí zde prý "zapsali" svoji hrůzu a ta i dnes na lidi působí.

 

Slečna Eva:

"Nepříjemná je oběšenecká cesta. S přáteli jsme tam šli hledat duchy. Kamarád hrál na flétnu, abychom strašidlo vylákali. Ducha jsme nenašli, ale cítili jsme husí kůži po celém těle."

 

Příště: Poltergeist = hřmotný duch

(převzato: blesk - edice tajemno)