VZTAHY POD POKLIČKOU

01.07.2015 20:34

Opět je tu vděčné a věčně se opakující téma vztahů. Bylo napsáno a nasdíleno xxx příspěvků, stále se dokola opakující recepty na zaručené vztahy, vysvětlování vztahů snad do těch nejmenších detailů, ale přesto mi to nedá, abych se i já znovu nepozastavil nad tímto tématem.
Inspirací mi byl příspěvek mé drahé ženy, který vyvolal 2 tábory reakcí a komentů. Nicméně i já se znovu pod drobnohledem podívám na toto téma. Když pomineme karmické vazby z minulých životů, osudem seslané partnery v podobě lekcí a zkoušek dostáváme se k jednomu zásadnímu a opomíjenému tématu, která si každý z nás nese v obě od svého dětství. Tímto tématem nejsou nic jiného, než "rodinné modely." Ano, ano rodinné modely, které jste tak lačně jako malé děti do sebe absorbovaly, a které si s sebou nesete do dospělosti a do svých ne příliš šťastných a vydařených vztahů. Přejímáte tyto modely od svých rodičů, stejně tak jako oni od svých, a ti zase od svých a takhle bychom jako mohli pokračovat až do desátého kolene z otcovy nebo matčiny strany. Většina těch modelů je stejně postavených a bohužel stejně zděděných. Buď je tam despotický otec a matka "šedá puťka" (chcete-li myš), nebo naopak, matka generál a megera a otec ušlápnutý, tichý blbounek. Tyto role pak přebíráte Vy sami, aniž byste si to ale uvědomovali. Rostete a rostete a dostavují se první lásky. No první... Emotikona smile V pubertě si to tak ani moc uvědomovat nebudete, to přijde až později. Nicméně jak narůstá počet vašich parterů nebo partnerek, opakují se stejné rodinné modely, stejné chyby, stejné zpackané scénáře, ale vy jaksi nechápete a nechápete. Postupem času, ale zjistíte, že se vše cyklicky opakuje, buď omlouváte sami sebe a své chyby anebo omlouváte chyby partnera, záleží v jakém rodinném modelu se zrovna nacházíte.
Pokud pochopíte, je tu šance na změnu v takovém rozsahu, že pravděpodobně o stávajícího partnera přijdete, ale záhy se dostaví nový, se kterým už budete vědět, co dělat. Pamatujte, že nejen vy, ale i on si přináší různá nezpracovaná témata, bloky, křivdy, ublížení nebo zklamání a vy se mu, stejně jako on vám stává tím pomyslným "zrcadlem" a učitelem, tak jako vy jemu.
V tuto chvíli jsou vám 100 duchovních knih, pouček a internetových příspěvků doslova k hovnu, protože vy jste si ezoteoretiky, ale už to nedokážete uplatnit v praxi a v běžném životě. Pamatujte, že ve vztazích se učíte chápat stejně jako je tomu v životě, procházíte chybnými lekcemi a zkouškami, napravujete chyby, zpracováváte potlačené emoce, bloky a bůh ví co ještě. Je zcela zbytečné hledat ideál, protože osud a Vesmír vám již dopředu nalajnovali trasu, kdo, kde a proč vám vstoupí do života, takže je zcela zbytečné fňukat, plakat, vylévat doslova vodopády slz jen proto, že váš vztah je v tuto chvíli takový, tvarohový nebo makový. Je zbytečné hledat muže 180cm, s postavou Toma Cruise, obličejem Brada Pitta a lulanem Dalibora Jandy, stejně tak jako je zbytečné hledat modelku alá Paris Hilton, s hřívou jak Tina Turner, prsama jak Pamela Anderson a zadečkem jak od Angeliny Jolie, prostě soud vám sešle přesně to co má. A právě v těchto vztazích (povětšinou karmických) řešíte nejen minulost, ale právě zmiňované rodinné modely. Nežehrejte na rodiče, že oni to do vás zaseli, prostě oni za to nemohou, protože to jen převzali od svých rodičů a ti zase od svých. Ale jste to vy, kdo to může změnit, kdo to může přetnout (rozuměj rodovou karmu), jste to vy, kdo může ukončit tento dokola se opakující děj.
Je holý nesmysl věřit tomu, že "závislost na partnerovi" je láskou, je naprostá krvina věřit dtomu, že žárlivost je normální a pro vztah prospěšná a ba co víc, je skutečně blbost věřit tomu, že dítě může zachránit vztah (to v něm mnohdy trpí víc než vy dospělí a zaséváte do něj další rodinné modely a traumata). Pokud jste uťápnutou šedou myší, pravděpodobně dostanete zmetka, ale proto, abyste něco pochopili, naučili se říkat NE, byli rozhodnými ženami a nenechali si doslova sr...t na hlavu. Stejně tak je to i s vámi pánové, jen opačně. Také ti, kteří jsou sice sebevědomí, mají úspěšný život, mnohdy vletí do náruče ženatých mužů a vdaných paniček a proč???? Protože nejsou schopni navázat normální vztah, příliš v nich byla vypěstována tvrdost a neprostupná šlupka, takže v normálním vztahu nevydrží, zato zářezů na pažbě v počtu milenek nebo milenců mají bezpočet.

Typické příklady rodinných modelů:

- jsi k ničemu
- ničeho v životě nedosáhneš
- ty stejně jednou skočíš špatně a rozvedeš se
- nejsi dost dobrý/á
- počkej, děti ti to stejně jednou vrátí, jako ty nám.... a pod....

Všechno je to ale jen o strachu, o zakořeněném strachu z osamocení, z opuštění, ze ztráty, z nedostatku čehokoliv. Proto jsou dnešní vztahy spíše majetnické (strach ze ztráty nebo odchodu), závislé, stále dokola se osvědčující rodinné modely, nedostatek sebevědomí, odvahy cokoliv změnit nebo odkráčet jinam. Pamatujte, že tak, jak dlouho budete dokola opakovat stejné chyby k vám budou přicházet podobní partneři jako ti předešlí, dokud nepochopíte a nezměníte to. Ale ne že se budete snažit změnit partnera, ta změna musí proběhnout u vás, protože vy se právě v těchto vztazích snažíte změnit a přizpůsobit si toho druhého, než abyste především změnili sami sebe. Tvrdohlavě si stojíte za svými názory, neústupné z čehokoliv slevit, uznat svoje chyby (které tak rádi opakujete znovu a znovu a zase si je omlouváte). Namísto toho hledáte ideál, hledáte pozlátko, které se vám stejně jednoho krásného dne přejí a namísto lásky budete hledat buď milence nebo milenku, na partnerovi chyby a nedostatky a postrádat budete naprosto vše včetně svého prožívaného štěstí.
Uvědomte si, že většina vašich partnerů jsou karmickými partnery a jen pár výjimek potká svého duchovního partnera, na kterého ale čeká nejen tento život, ale i mnoho životů předtím. Chcete mít nejlépe vše a hned, ale dokud nezačnete se změnou u sebe, nedobouráte své strachy, nejistoty a obavy, budete se i nadále potácet v nefunkčních vztazích, budete prožívat opakovaná zkamání, bolest, křivdy a jediné co ve vás bude narůstat, bude neodpuštění, pocit zhrzenosti, ublížení a nenávisti...

ZMĚNA JE MOŽNÁ, ALE JEN POKUD ZAČNETE NEJDŘÍVE U SEBE, NEŽ SE BUDETE CHTÍT SNAŽIT ZMĚNIT DRUHÉ....

Autor: Merlin