SYSTÉM ENERGIÍ A VIBRAČNÍCH POLÍ ČLOVĚKA

15.07.2015 20:37

Většina lidí považuje svět hmoty a tím také fyzická tělesa za jedinou realitu, protože pouze tu mohou vnímat svými fyzickými smysly a racionálním rozumem. Oku jasnovidce se ale ukazuje při pozorování člověka větší množství struktur, pohybů, forem a barev energie, které jsou viditelné jak vně tak uvnitř fyzického těla.

Síla, která působí na hmotnou formu těla s jeho funkcemi a schopnostmi, je složena z komplexního systému energií, bez kterého by fyzické tělo nemohlo fungovat. Tento systém obsahuje tři základní složky:

1. vibrační pole energií (energetická těla)
2. čakry (centra energie)
3. nádí (rozvodové kanálky)

Nádí jsou v tomto systému jakousi analogií tepen v lidském těle. Slovo nádí pochází ze sanskrtu a znamená roura, nádoba, žíla. Jejich úlohou je rozvádět pránu (životní energii) v celém systému.

Čakry slouží v tomto systému jako příjamcí stanice, transformátory a rozdělovače prány různých frekvencí. Přijímají (buď přímo nebo prostřednictvím nádí) životní energii z vibračních polí, ze svého okolí, z kosmu a ze zdrojů, které leží u základů každého projevu tvoření, transformují ji do frekvencí, které jsou zapotřebí k udržování a rozvoji nejrůznějších oblastí lidské bytosti, a opět prostřednictvím nádí jim tuto energii předávají. Kromě toho vyzařují energii do okolí.

Obykle se rozlišují čtyři vibrační pole (energetická těla):
1. éterické vibrační pole (Vytváří se při každé inkarnaci znovu a zaniká během tří až pěti dnů po smrti fyzického těla. Éterické pole získává skrze čakru solar-plexu životní energii ze Země. Zásobuje se těmito energiemi a dodává je čakrami a kanály nádí fyzickému tělu. Obě tyto energie se starají o životní rovnováhu v tělesných buňkách. Jakmile je hlad organismu po energii nasycen, vyzařuje přebytečná energie z éterického pole ven. Její paprsky pak obklopují fyzické tělo jako ochranný plášť, což zabraňuje člověku onemocnět z vnějších příčin. Příčina onemocnění je vždy v něm samém.)

2. emoční neboli astrální vibrační pole (Tohle pole je nositelem našich pocitů, emocí a charakterových vlastností. Čím více rozvíjí člověk výraz svých citů, sklonů a charakterových vlastností, tím je jeho emoční vibrační pole jasnější a čistší. Žádné jiné pole neurčuje u průměrného člověka jeho pohled na svět a skutečnost tak silně, jako tohle pole. Zde se také uskutečňuje princip vzájemného přitahování. Frekvence energií, které vysíláme, přitahují stejné frekvence ze svého okolí a spojují se s nimi. To znamená, že dochází ke styku právě s těmi lidmi a okolnostmi, které zrcadlí to, co my vědomě odmítáme nebo chceme odmítnout, popř. čeho se obáváme. Emoční struktury přetrvávají, pokud nejsou rozpuštěny, do následujících inkarnací, protože emočně vibrační pole přetrvává fyzickou smrt a při nové inkarnaci se spojuje s novým fyzickým tělem.)

3. mentální vibrační pole (Tohle pole nosí naše myšlenky, ideje, racionální a intuitivní poznání. U duchovně velmi málo vyvinutých jedinců se mentální vibrační pole podobná mléčné bílé substanci. Čím živější jsou myšlenky, čím hlubší je duchovní poznání, tím jasněji a intenzivněji září barvy jeho mentálního proudění. Z fyzického těla a jeho smyslů jsou shromažďovány informace, přenášené éterickým vibračním polem do emočního pole, které tyto informace přemění na pocity a pošle dál do mentálního pole, které na ně zareaguje slovy tvořenými myšlenkami. Vlivem emočního vibračního pole a jeho neuvolněných emočních struktur jsou informace často zkreslovány a myšlení zabarveno. Vyvstávají stále se opakující myšlenková schémata, podle kterých soudíme události kolem nás. To znamená, že racionalistický rozum nedokáže být nestranný, objektivní, přestože se to o něm předpokládá.)

4. duchovní neboli kauzální vibrační pole (Tohle pole má ze všech polí nejvyšší frekvenci vibrací. Duchovní vibrační pole a aura dokonale probuzenéhoč člověka mohou vyzařovat i několik kilometrů a září v nejněžnějších barvách, které však mají nepopsatelnou zářivou sílu. Duchovním vibračním polem získáváme vnitřní jednotu s ostatním bytím. Spojuje nás s čistým, božským bytím, všeobecným prazákladem, ze kterého vyvstává stálým rozením všechno existující. Duchovní vibrační pole je ta božská část v nás, která je nesmrtelná a přetrvává celou cestu evoluce, zatímco ostatní vibrační pole znovu a znovu zanikají, jak se člověk vyvíjí na stupních vědomí. Pouze díky duchovnímu vibračnímu poli je možné poznat zdroj a cíl našeho bytí a porozumět vlastnímu smyslu našeho života.)

Zpracovala: Morgana - Celtic Queen of Magic (Helena Jetelová)

(Zdroj: moudré knihy a internety)