PROČ ŽENY VSTUPUJÍ DO VZTAHŮ S ŽENATÝMI MUŽI?

28.05.2013 18:19
Toto téma mi utkvělo dnes v myšlenkách při konzultaci s jednou klientkou, kdy jsme řešili její vztah s manželem, avšak při této konzultaci byla také přítomna ještě jedna žena, žena která se sama věnuje práci s lidmi, pomáhá jim řešit jejich vztahy a vztahy celkově jsou jejím tématem pomoci druhým  ženám. Při rozhovoru byla mi položena jedna otázka: "Proč do mého života vstupují samí ženatí muži, když je nechci?" Díky této položené otázce a já osobně děkuji této ženě, že ji vyslovila jsme postupně začali rozkrývat nejen to, proč ona sama přitahuje do svého života ženaté muže, ale celkově mě to donutilo přemýšlet nad duchovní příčinou, proč i jiné ženy vlastně přitahují do svých životů a vztahů ženaté muže.
Příčina je vlastně v ženách samotných, může vzniknout již v dětství, kdy dotyčná žena coby ještě holčička byla vedena k tomu, že "není krásná," "že nic neumí," "nikdy z ní nic nebude" apod. Takto většinou figurovali přísně autoritativní otcové nebo muži v rodinách, disponující až na hranici s despotismem, protože vlastně i oni sami takto byly vychovávání a je to typický rodinný model. Takto zhrzená dušička holčičky si tuto bolest zakoření hluboko v sobě a je schopna si ji přenést i do období dospívání a samostatného života. Vždyť kolik žen trpí nízkým sebevědomím, že nejsou krásné, nejsou štíhlé, nejsou chytré, v ničem nevynikají, nic neumějí apod. a vlastně se sami stavějí až na druhé místo, takto zablokovaná dívka v životě prožívá traumata, není průbojná, protože je ta druhá, nemá krásného kluka, protože ji ho vezme ta "hezčí" a zase zůstane jen ta druhá, v zaměstnání i když pracuje za dva, není úspěšná, protože je ta druhá, aniž by sama uvědomovala že se upozaďuje za ostatní právě díky traumatu, které prožila v dětství, ale které jako dítě tolik nevnímala, stává se sama svojí vlastní obětí, vztahy s muži ji nemusejí vycházet, protože když už by mohla někoho mít, otálí, neprojevuje se a upozaďuje, až ji ho nakonec v momentě jejího rozhodnutí přebere jiná a zase zůstane jen "ta druhá". Univerzum je ovšem spravedlivé a upozorňuje na to, že tyto ženy mají právo být na prvním místě, být krásné sami sobě, být úspěšné, být spokojené sami se sebou, ale pokud to daná žena přehlíží, spíše vyživuje svoje nízké sebevědomí o sobě samotné, i co se týká vztahů přitahuje do svého života "ženaté muže" nebo "zadané muže", ale vlastně z jakého důvodu???? Tito muži s ní netráví tolik času,jako se svými manželkami nebo přítelkyněmi, utíkají k těmto ženám aby opustili šeď a stereotyp svých manželství nebo partnerství, našli u nich dočasné útočiště, měli sex, kdy chtějí, protože doma bud už po sexuální stránce nic nefunguje, nebo i partnerka jim připadne okoukaná. Vždy ale od těchto žen odcházejí zase zpátky domů ke svým manželkám nebo přítelkyním, je jedno jaká je tam atmosféra nebo prostředí, ale proto, protože se odreagovali, utekly od stereotypu a reality, vrací se tam, kde je jejich jistota a zázemí, skutečná rodina. Takoví muži nikdy neslibují budoucnost, a pokud ano, nikdy to nedodrží a proč??? Proč by odcházel od své jistoty, kterou mají doma do něčeho nebo k někomu, kde musí začít znovu???
 
 
A právě tito muži jsou těmto svým milenkám zrcadlem, zrcadlem toho, že daná žena vždy bude "jen tou druhou," stejně tak jak to má daná žena v sobě zakódované a zablokované, pokud ji to samozřejmě nevyhovuje, ale i přesto to co ji vyhovuje ze začátku, nezávislost a nevázanost, se později projeví v plné míře a nespokojeností. Pokud možno ji nikdy nevezmou na dovolenou, nebudou s ní trávit vánoce, sem tam dostane laciný dárek, neožení se s ní, jen vždy zůstane u planých a neuskutečnitelných slibů. Málokterý muž je tak silný aby opustil svoji jistotu a odešel do nových, neznámých vod, i když výjimky jistě existují.
Je důležité aby taková žena pochopila a přijala, že může být i tou první, že je dokonalá právě taková jaká je ve své podstatě, že je krásná, že je chytrá a milující, že má právo na to mít plnohodnotného partnera vedle sebe, že se nemusí doprošovat o čas, koukat neustále na telefon, jestli se "ten její zrovna teď ozve a udělá si na ní čas", jen může hodiny, dny i týdny čekat, nic víc. Je "ČAS ZAČÍT MILOVAT SEBE SAMU." Pokud to daná žena dokáže a zvládne to, začne milovat sebe samu ve své podstatě, je schopna tento svůj blok z dětství, tedy pokud to není karmická lekce rozpustit, přijmout a zpracovat a už ji ženatí muži nebudou vyhledávat, nemusí přicházet do jejího života, Univerzum už jí je nebude posílat, ale sešle ji normálního partnera, muže který ji dál bude učit další lekce a zrcadlit její emoční bloky.. Celý náš pozemský život je o učení, pochopení a zpracování našich karmických chyb ať už z životů minulých nebo života současného...
Ženy obvykle více než muži na sobě nedávají znát svoji vnitřní bolest, trápení nebo utrpení, nicméně nic to nemění na tom, že mají stejná práva jako muži na vztah, kde panuje láska, pochopení, důvěra a tolerance, že díky traumatům z dětství nemusí být "jen těmi druhými," ale že do jejich života vstoupí posléze pokud tohle vyřeší muž, pro nějž budou "ženou na prvním místě, jejich královnou."
Každá žena je krásná, každá žena je jedinečná, každá žena je dokonalá a jen v jejím nitru je uloženo její vlastní bolestné tajemství, pokud ho dokáže pojmenovat, podívat se proč se jí to děje, bude umět ho pochopit a přijmout, bolest odejde, trauma zmizí... "A ONA SE STANE TOU PRVNÍ, TOU KRÁLOVNOU..."
 
Merlin