MERLINOVO ZAMYŠLENÍ/MERLINS CONSIDERATION

12.10.2014 20:19

 

Kde hledáme inspiraci, proč často hledáme namísto toho, abychom jen splývali s proudem života, proč si pokládáme neustále stejné otázky, kam směřujeme, proč máme strach, proč milujeme, proč si věříme a naopak. Proč nám chybí sebejistota, proč neumíme komunikovat?. Co nám tak často brání prožívat to co je nyní, proč se vlastně neustále vracíme do minulosti anebo v obavách přemýšlíme a obracíme zrak k budoucnosti? Je to snad proto, že v minulost známe, budoucnost ne, a přítomnost nám uniká?

Tohle jsou nejčastější otázky se kterými se setkávám, které řeším s jinými, ale vedou k samotnému přemýšlení i mne. Pokud se chceme vracet do minulosti, tak pak bychom se měli vracet v případě, že hledáme inspiraci svých chyb, svých omylů, ale určitě ne proto, abychom tam hledali stejnou prožitou bolest, stejné křivdy, stejné scénáře. Pokud chceme hledět do budoucnosti, pak beze strachu, bez obav nebo bez pochybností a naplno bychom měli prožívat přítomnost. Vše je v našem život dáno, vždy za námi, vedle nás nebo před námi stojí někdo, kdo nás tiše provází a dohlíží na nás, někdo o kom ani nemáme zdání, je z jiného světa, světa, který je přesto tak blízký tomu našemu.

Nic se neděje náhodou, vše je předem naplánováno, vše se děje dle Vesmírných zákonů, aniž o tom máme mnohdy tušení. To co vnímáme jako trest není ničím jiným než jen důsledkem našich dřívějších rozhodnutí, to co vnímáme jako neúspěch je jen proto, že pokud bychom se do dané činnosti nebo situace dostali, může dopadnout lépe a může být pro nás lepším. To, kde se cítíme nedoceněni je jen proto, že jinde a pro jiné můžeme mít vyšší cenu. Kde se cítíme nemilování je to jen proto, abychom potkali někoho, kdo nás bude skutečně milovat.

Každý náš životní pocit neúspěchu nebo prohry, něčeho co bylo ukončeno je proto, že se neustále ve svém duchovním vývoji posouváme a že na nás čeká něco mnohem lepšího, čeká nás to, co nám přinese skutečnou lásku, skutečnou radost, skutečné pocity. Ať už se vám v životě děje cokoliv, pamatujte, že vždy je to jen a jen pro vaše dobro, je to proto, aby jste získali další zkušenosti, měli možnost jít dál a dosáhnout toho, po čem toužíte.

Pokud přijdete o práci nebo o vztah není to proto, že byste byli špatní, nebo že byste dělali jen samé chyby,ale jen proto, že máte opustit to, co je pro vás nezdravé, co vás svazuje a dusí. Že nadešel čas naplnění pro daný okamžik a je na čas nutné jít dál pouze sám se sebou a nebo prostě jen proto, že na vás čeká lepší zaměstnání nebo lepší vztah. Každá taková situace přináší určitou bolest, ale není to právě jen strach který v nás tuto bolest vytváří? Skrze prožitou bolest ale máme růst, máme se rozvíjet, máme pochopit smysl toho, co skutečně nevidíme nebo přehlížíme. Máme kráčet svou vlastní cestou, ne cestou jiných.

Jakékoliv vměšování do života jiných, cenné a zaručené rady, názory a postoje nejsou tím, co přináší radost nebo štěstí, je to opět jen začátek důsledku, který vytváříme sami sobě. Opravdu se vždy děje podle spravedlivých Vesmírných zákonů, jen my kolikrát v touze a honbě za vlastním pocitem důležitosti a za svým uznáním a oceněním neposloucháme sami sebe, nerespektujeme své tělo, nerespektujeme přicházející varování těmi, kteří nás provázejí, nerespektujeme znamení.

Pamatujte, že každý chybný krok, každé vměšování, každá i když dobře míněná rada, každý krok, názor, postoj, každé slovo jsou vám sčítány, hromadí se až přijde přesně to, co vždy nejméně očekáváme - „důsledek“. V takových chvílích nesuďte, nekritizujte druhé, nehledejte viníky, protože žádní nejsou. Jste jen Vy sami, jste jen Vy, kteří dostali spravedlivou odměnu za vše co vykonávají. Jste jen Vy a nikdo jiný. Nikdo jiný není zodpovědný za Vás a Vy nejste odpovědní za druhé.

Chcete-li být jinými, začněte nejdříve u sebe, nevnímejte okolí, začněte ve svém nitru, ve svém srdci, nečekejte že cokoliv přijde zvenčí. Věřte, opravdu nepřijde. Nečekejte, až se stane zázrak a něco se ve vašem životě změní, Buďte Vy těmi, kteří dokáží činit zázraky, buďte vy těmi, kteří umí šířit lásku, buďte vy těmi, kteří umějí skutečně vyjadřovat svoje pocity.

Přestaňte jen čekat, ale začněte konat. Jedině tak se přestanete vracet do minulosti pro neustále se opakující chybné scénáře a bolest, jedině tak přestanete s nejistotou a strachem hledět do budoucnosti, jedině tak budete naplno prožívat přítomnost...

 

Where we are looking for inspiration, why often seek instead to just coincided with the flow of life, why we are asking the same questions constantly, where we are going, why we are afraid, why we love, why we do not believe and vice versa. Why do we lack confidence, why we can not communicate ?. What often prevents us experience what it is now, why they constantly return to the past or fearful thinking and turning his gaze to the future? Is it because we know that in the past, no future, and presence are we missing?

These are the most common issues encountered that I deal with others, but lead to the actual thinking to me. If you want to return to the past, so then we should return in the event that we seek inspiration his mistakes, his mistakes, but certainly not because we were looking for there they experienced the same pain, the same injustice, the same scenario. If we look to the future, then without fear, without fear or doubt, and we should fully experience the present. Everything in our life is given, always behind us, beside us or against us is someone who quietly accompanies us and watches over us, some of whom do not even have the impression is of a different world, a world that is still so close to ours.

Nothing happens by chance, everything is planned, everything is going according to universal laws, a fact not often we have no idea. What we perceive as punishment is nothing more than a consequence of our earlier decisions, what we perceive as failure is just that if we are in a given activity or situation got, can do better and be better for us. That's where we feel unappreciated is just because elsewhere and for other men have a higher price. Where do you feel unloved, it is just to meet someone who will truly love us.

Each of our life feeling of failure or defeat, something that has been closed is because it is constantly in his spiritual development that we move and waiting for us something better awaits us what will bring true love, true joy, true feelings. Whether you are in life, whatever happens, remember that it is always just for your own good, it's so that you get more experience, had the opportunity to go on and achieve what you want.

If you lose your job or a relationship it's not because you were bad, or that you just made ​​the same mistakes, but just because you have to leave what is unhealthy for you, what binds you and suffocates. That time has come for the fulfillment of the moment and the time necessary to go beyond just himself or simply because they are waiting for you a better job or a better relationship. Any such situation brings some pain, but it's not just a fear in us creating this pain? Through relive the pain but we grow, we develop, we understand the meaning of what really can not see or overlook. We follow their own path, no other way.

Any interference in the lives of others, securities and guaranteed advice, opinions and attitudes are what brings joy or happiness, it's just the beginning again as a result of that we create ourselves. I really always happens according to universal laws, fair, just how many times in my desire and pursuit of their own sense of importance and for its recognition and appreciation disobey ourselves, we do not respect their body, warnings coming not respect those who accompany us, we do not respect the sign.

Remember that every misstep, every interference, even if every well-intentioned advice every step, opinion, attitude, every word you are added together, it accumulates to come precisely what has always least expect - "consequence". In such moments do not judge, criticize others, look guilty, because there are none. Just you yourself, only you, who got just reward for all that exercise. Just you and nobody else. No one else is responsible for you and you're responsible for others.

To be different, start first with yourself, Do not see around, start in your heart, in your heart, do not expect anything that comes from outside. Believe really come. Do not wait until a miracle happens and something changes in your life, Be ye those who can do wonders, you be those who can spread love, be those of you who really know how to express their feelings.

Stop just wait, but begin to take place. The only way to stop returning to the past for recurrent pain and malfunction scenarios, the only way to stop the uncertainty and fear look to the future, the only way to fully experience the presence of ...

 

Merlin