JAK JE VNÍMÁNA NEMOC Z POHLEDU NAŠÍ DUŠE?

29.05.2013 12:30

 

Před týdnem mi napsala jedna paní ze Slovenska, říkejme ji třeba Irena s problémem, jež ji provází již několik měsíců. Obdobnou situaci jsme spolu již řešili a s jejím souhlasem a dovolením zde mohu uvést "duchovní příčinu" její nemoci. Jak se mi svěřila, trpí problémy, jež jsou ve spojitosti s pohybovým aparátem, tedy nohama - těžká a vyčerpávající chůze, pokud možno za doprovodu druhého, špatná chůze do schodů, závratě a poruchy rovnováhy, špatná orientace ve tmě. Chtěla již dříve zjistit duchovní příčinu této své nemoci, byla ji vysvětlena, ale daná nemoc jakoby z jejího života neodchází, spíše naopak, zuby nehty se brání odejít a já tedy znovu začal zjišťovat, proč se její stav nelepší, když vše ostatní, včetně orgánů je v pořádku.
Drahá Ireno, pokud budete číst znovu a pozorně, jistě pochopíte, kde je vlastně příčina neustupujících potíží jež Vás provázejí. Duchovní příčina je ve Vás samotné, ve Vašem podvědomí, nepochopení stavu, v němž se nacházíte, vše vychází z vašeho vnitřního strachu, i přesto, že jste mladou, krásnou ženou, máte vnitřní pocity totální vyhaslosti, snažíte se před vším utéci, zbavit se zodpovědnosti za své činy, nezvládáte dané životní situace, ale zároveň tímto stavem voláte o pomoc, svazuje Vás strach a neochota podívat se pozorně kolem sebe a zjistit skutečnou příčinu svých problémů a toto vám způsobuje vaše "MOTÁNÍ HLAVY, ZÁVRATĚ, ZTRÁTU ROVNOVÁHY" Nejste v rovnováze se svým životem, se zkouškami, jež máte zvládnout, cítíte se často v roli "oběti", vaše vědomá mysl a ego není schopno přijmout, že za každým problémem či obtíží jsme nejčastěji my sami, naše chybná jednání, iluzorní představy. Tato nepochopení a nepřipuštění nabourávají nejčastěji "emocionální tělo", až se dostanou přímo k fyzickému tělu a tato bolest se projeví naplno a dlouhodobě, do té míry než zvládneme pochopit příčinu proč se nám to děje.
Jistě se teď sama ptáte, jak to tedy můžete zvládnout, aby tyto obtíže ustoupily? 
Odpověď je ve vašem přístupu k sobě samotné, ptejte se a dívejte se, zjišťujte příčiny co se kolem Vás a s Vámi děje, hledejte řešení, protože každý problém, každá obtíž má řešení a tímto přístupem a pochopením najednou budete nacházet řešení, pokud voláte o pomoc - nevolte, ale žádejte o pomoc, vždy se najde spřízněná duše, která Vám pomůže, nebojte se nejen požádat ale i přijmout pomoc, nemějte z toho špatný pocit, nejste "oběť", ale snažte se aktivně podílet na řešení svých potíží,neutíkejte před sebou, otevřete v sobě svou vlastní vnitřní sílu, odvahu a bojovnost "NEVZDÁVAT SE," pak závratě, motání hlavy i ztráta rovnováhy ustoupí...
 
Dalším problémem jež jsem uvedl souvisí s pohybovým aparátem - trápí vás chůže do schodů, těžko se vám chodí, pokud jdete dlouho nezvládáte to, potřebujete oporu. Duchovní příčinou je vaše neochota jít kupředu, jít i přes překážky. Nohy jsou vlastně nosnou sílou, kráčíme životem, jdeme svou životní cestou, ale tu a tam uhneme, nechtíc jít vpřed ze strachu, z obavy co nás tam vlastně čeká, raději uděláme 4 kroky dozadu než 1 odvážný vpřed. Nohy nás nesou životem kupředu, pokud se vědomě bráníme této cestě, každý z našich dalších kroků se zdá těžkopádný, jakoby z donucení. Kráčíme životem kudy chceme, abychom nakonec díky právě těmto obtížím, jež vás sužují zjistili, značně pozdě, že jsme chybovali. sami sebe často klameme, nalháváme si, že tam jít nemusíme, tudy cesta nevede, půjdeme jinudy, nebo si danou cestu k cíli zkrátíme. Chybí nám pokora, sebepřijetí nás samých, strach ze života, z dalších lekcí, zkoušek z budoucnosti. Jsme nejistí co nás čeká, a svou nejistotu vyjadřujeme vrtkavou chůzí, pokud se nám život zdá těžkopádný, za každým rohem na nás čekají problémy a překážky, naše chůze se zpomaluje, těžkne naše chůze, stejně jako těžkneme i my sami, zůstáváme stát na jednom místě, ze strachu nechtíc udělat krok vpřed, strach ze života nás ovládá a s tím se potom slučují výše zmiňované potíže s rovnováhou a závratěmi.
I zde je cesta léčby, připusťte si do svého života, své mysli, že každý den je pro vás důležitý, každý den můžete nově vykročit, každý den můžete zažít něco nového, radostného, každý den žijte naplno, máte děti, přátele, máte vše co můžete mít, každou špatnou situaci vnímejte jako příležitost a výzvu zvládnout to, poprat se se životem a s nástrahami, neboť vaše duše si vybrala tuto cestu, tyto zkoušky, tyto lekce. Pokud to pochopíte a za podpory svého okolí začnete vše toto přijímat, vaše zdravotní obtíže postupně začnou mizet, až vymizí zcela a odejdou z vašeho života, již vás nebude ovládat strach z něčeho nového, ale každý den budete vnímat jako příležitost získat zkušenost, poznat nové lidi, vše nové co se kolem vás děje, přestanete tápat ve tmě, přestanete se cítit dezorientována ve vlastním životě, přestanete mít strach o své blízké a jejich život, budete silná, plná odvahy přijímat vše co vám nejen život, ale i vaše duše dává... "Nechť Vám láska, pokora a odvaha pomůže na vaší cestě k uzdravení...."
 
Merlin