TAROT JAKO ZRCADLO

15.06.2015 20:30

TAROT JAKO ZRCADLO

Analogie se zrcadlem je nejlepší způsob, jak porozumět tomu, co se vlastně při výkladu děje. Jednoduše skze něj vykládáte sami sebe.

Podívejte se na sebe do zrcadla, na vodní hladinu nebo do výkladní skříně. Očividně tam vidíte sami sebe. Je to ale stejný obraz, jaký vidí ostatní? Není náhodou výsledný obraz ovlivněn tím, jak se chcete vy sami vidět? Podobně je to s tarotem - také on je zrcadlem a vaše projekce týkající se lásky, života, nadějí a obav se promítají do karet stejně, jako kdyby šlo o tabulku zrcadla. V okamžiku, kdy si vytáhnete náhodnou kartu, se vám vrací váš vlastní obraz vyjádřený ovšem v tajném jazyce.

Při pohledu do zrcadla nejdříve spatříte své fyzické tělo se vším, co se vám na vás líbí: dlouhé vlasy, krásný úsměv, souměrná postava, štíhlé dlouhé nohy. Anebo si možná okamžitě všimnete spíš těch méně hezkých detailů: pleš, povadlá pleť, křivé zuby, pneumatika kolem břicha. To, co vnímáte jako první, závisí na tom, zda si do obrazu projektujete "dobro" nebo "zlo".

Někdo si vlastní obraz ještě přibarví svými představami o tom, jaký by chtěl být. Nebo se snaží zamaskovat své skutečné rysy podle toho, co od něj očekávají ostatní lidé nebo co je právě tzv. "in". Možná jste ale dostatečně objektivní a i přes veškeré to přikrášlování skrze růžové brýle dokážete spatřit svoje "opravdové" já.

Tarot je objektivní zrcadlo. Samozřejmě, že si do tarotových karet můžete promítat své nálady, problémy, životní situace, komplexy, přání, naděje, obavy... Sranda ovšem je, že nyní je dokážete spolu s kartářkou "vidět" v jejich skutečné podobě - odmaskované symbolickým jazykem tarotu. Je jasné, že ne vždy se vám daný obraz bude líbit, o tom bych vyprávěla svoje. Emotikona wink Faktem ovšem stejně zůstává, že tarot JE objektivní, ať se vám to líbí nebo ne. Kartičky totiž nemají důvod lhát. A záleží pouze na vás, jak se k výkladu postavíte, zda jej přijmete a budete schopní a ochotní na sobě makat. Ono je totiž kartářce jedno, zda jí řeknete, že se mýlí. Ona díky svým kartám a intuici stejně prostě ví.

 

Autor: Morgana - Celtic Queen of Magic (Helena Jetelová)