MERLINOVO ZAMYŠLENÍ

14.08.2014 10:50

Někdy stačí k pochopení a vidění toho co se kolem nás děje přečtení daného článku, myšlenka nebo situace, jindy ať se snažíme jak se snažíme nic nepřichází. Je ale pravdou, že situace dnešního světa opravdu nasvědčuje tomu, jakoby lidstvo stálo jednou nohou nad propastí a samo si určovalo směr svého úpadku. Jistě každý z vás, pokud je aspoň trochu všímavější vidí kolem sebe určité změny, nejsou to ale vždy jen změny k lepšímu, lidé opravdu to co je dáno Bohem, bezpodmínečnou láskou přetvářejí v závislosti, živočišné potřeby, nezájem, lhostejnost, chamtivost a mamon.

Dnes a denně se setkávám díky svému zaměstnání, ale i sledováním dění ve světě s lidmi, kteří vidí pouze jen své ego, svou vlastní důležitost, případně nezájem, vidím lidi, kteří jsou přehlceni negativními emocemi, neradostí, neláskou. Ano určitě se tu najdou tací, kteří řeknou, že to není pravda, že jsou v jejich okolí jen samí pozitivní lidé, ale není to jen nastrčená maska? Dnešní svět se co se týká mezilidských, partnerských, rodičovských vztahů rozpadá, ale ne tím, že se boří rodinné modely, ale lidé jsou sami v sobě zmatení, nevědí co je pravda, co je lež, co přetvářka. Každý se najednou začal bát o svou vlastní existenci, bojují proti druhým, namísto toho aby bojovali ve svém nitru být lepšími. Zastrašování, závislosti, nezájem, nechuť to jsou priority dnešního světa. 

Lidstvo jde jako poslušné stádo po předem vytýčené cestě, bez jakékoliv možnosti odbočení, jde, jde a jde... Připomíná mi to scénu jako vystřiženou z "Krysaře", kdy krysy a později i lidé jsou slepě za lahodnou hudbou krysaře až na samý okraj propasti. Není to tak snad i dnes? Lidé hledají lásku, ale ta není, protože ji nedokážou přijímat v sobě, lidé hledají bohatství a úspěch, ale přichází dluhy a prohraná zklamání z přílišného očekávání. Lidé mají neustálý pocit marnosti a beznaděje, hledají a hledají. Ale to co skutečně mají nalézt je pouze v nich samotných.

Chybí pokora, víra a láska, vytratila se důvěra v sebe samé, hledáme pozlátko v druhých, očekáváme, ale přichází zklamání. Chceme změnit druhé, ale nezměníme sami sebe, žijeme životy druhých, zajímají nás jejich osudy, bolesti, ale už nežijeme ten svůj. Stali jsme se levným zbožím v obchodním řetězci zvaným "KONZUMNOST". Přestáváme žít, začínáme jen přežívat. Ve světě díky chamtivosti bují válečné konflikty, které pokud by se spojily v jeden, přinesou celosvětový dopad, hlad, bídu, vraždění. V tomto případě si ale lidstvo svůj osud vytváří samo, tohle není dáno karmou planety ani lidstva, tohle je boj jednotlivců spojený v jeden ohromný manipulující celek...

Merlin