KLADY A ZÁPORY JEDNOTLIVÝCH ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU

19.01.2024 14:27
Beran
První znamení zvěrokruhu je známé svou prudkostí, prchlivostí a zároveň nesmírným odhodláním. Netrpělivost Beranů ovšem může být v očích ostatních velmi otravná, protože se do lecčeho bezmyšlenkovitě vrhají po hlavě a kohokoliv jiného nechávají v pozadí.
Klady
Jako první znamení zvěrokruhu nepostrádají entusiasmus a chuť do života. Jsou vášniví a odhodlaní natolik, až je to nakažlivé. Partner má jistotu, že se s nimi nikdy nebude nudit, ba naopak s nimi nasbírá řadu nezapomenutelných vzpomínek. Tichá domácnost s nimi také nehrozí.
Zápory
Povaha Beranů je výbušná, a pokud se s nimi jejich partner pohádá, může od nich očekávat upřímnost tak brutální, že po sobě zanechá bolavé stopy. Také jsou netrpěliví a impulzivní, výbuchy vzteku tak u nich nejsou zrovna výjimkou. Často také přeskakují z jedné věci na druhou, aniž by tu první dotáhli do konce...
 
Býk
Pokud je něco jisté, je to fakt, že lidé narození ve znamení Býka jsou velmi spolehliví a stabilní. K šílenství ovšem může jejich okolí dovádět jejich paličatost, protože jakmile se rozhodnou, že je něco správně, změnit jejich názor nebo je jen přimět k tomu, aby se nad ním ještě zamysleli, je v podstatě nemožné. Nesnáší změny, ale jsou velice pohostinní...
Klady
Býci jsou velcí požitkáři a chtějí, aby je těšilo naprosto všechno v jejich životech. Pohodlná postel a plná lednice je u nich doma samozřejmostí. Jsou velmi loajální, možná i proto, že na nevěru a komplikace s ní spojené jsou příliš líní. Partner, kterému je nejlépe doma, si s nimi bude obzvlášť rozumět, protože k večeru v posteli s jídlem a sexem se nechají přemluvit kdykoliv.
Zápory
Paličatost spojená s tímto znamením může být i pozitivní vlastností, když ale dojde na partnerské spory, praktická není. Býk si raději omlátí hlavu o zeď, než by se omluvil. Když se urazí nebo se cítí ublíženě, začnou být chladní a nějakou chvíli trvá, než partner znovu pocítí pro ně charakteristické teplo.
 
Blíženci
Pravděpodobně žádné jiné znamení tolik nevyniká v umění konverzace, jakmile si ale mají Blíženci ohledně něčeho udělat jasno, nastane problém. Jejich nerozhodnost je pro ostatní téměř nesnesitelná, protože stokrát změní názor, než se konečně pro něco rozhodnou definitivně.
Klady
Mozek mají Blíženci přeplněný vědomostmi, od těch základních až po ty jedinečné. Jejich druhá polovička se od nich bude po celý vztah něco učit a nepochybně si rozšíří obzory. Jsou bystří a randit s nimi je jako vznášet se na obláčku možností.
Zápory
Své znalosti umí Blíženci využít i v konfliktech, což může být nepříjemné. Mluví rychle a mnohdy až moc. Bohužel neumí naslouchat a když jim partner bude chtít něco sdělit, musí počítat s tím, že to nejspíš půjde jedním uchem tam a druhým ven. Často lidem skáčou do řeči, nevychází s penězi a neumí moc projevovat náklonnost. Rádi manipulují a citově vydírají či za své chyby obviňují druhé...
 
Rak
Raci jsou rodinné typy, jsou velmi citliví, empatičtí a rádi se o své blízké dobře starají. Bohužel jsou ale zároveň schopni měnit nálady doslova z vteřiny na vteřinu. V jednu chvíli se usmívají jako sluníčko a zanedlouho jim z očí šlehají nenávistné plameny.
Klady
Nejcitlivější znamení zvěrokruhu umí dokonale vycítit potřeby a touhy svých blízkých, načež se jim také přizpůsobí. Raci milují oddaně, rádi se mazlí a jsou pyšní na to, že se s nimi lidé cítí v bezpečí. Ve vztahu s nimi se člověk cítí trochu jako v lázních – dostává veškerou péči a komfort.
Zápory
Raci jsou citliví a tomu je uzpůsobené také jejich chování. Dovedou být velmi náladoví a když se s partnerem pohádají, najedou na režim tiché domácnosti, který je ke všemu jen tak neomrzí. Zároveň od své polovičky očekávají, že bude číst jejich emoce, tudíž o svých tužbách a potřebách nemluví, přičemž jsou pak paradoxně naštvaní, když jim není vyhověno. Jsou soutěživí a pomstychtiví...
 
Lev
Hřát se na výsluní je pro Lvy nedílnou součástí života, jejich neustálá touha po pozornosti ale může leckomu připadat neuvěřitelně unavující a vyčerpávající. Chtějí být zbožňováni, a když tomu tak není, chovají se podrážděně.
Klady
První fáze vztahu je téměř vždy ta nejhezčí. Lvi si to dobře uvědomují a snaží se, aby tato fáze vydržela co nejdéle, ideálně aby neodezněla vůbec. Partner bude zahrnutý drobnými dárky, komplimenty, pozorností a romantickými gesty. Po boku člověka narozeného v tomto znamení se také leckomu zvedne sebevědomí. Nebojí se mluvit o svých přáních a potřebách, tudíž není třeba nic odhadovat.
Zápory
Lvi odpouštějí, ale nezapomínají – pokud jim partner něčím ublíží, uslyší o tom i za rok. Rádi vyčítají druhým jejich chyby... Také prahnou po pozornosti, pokud možno ze všech stran, což může být jejich polovičce nepříjemné. Lidé od nich mají vysoká očekávání, oni je chtějí plnit, a to může vést k pocitu vyhoření. Aby si ulevili, mohou si rýpnout právě do partnera. Velkou potíž jim činí nadřazenost a arogance, i když oni sami si to neuvědomují...
 
Panna
Smysl pro detail, logika a silná pracovní morálka jsou vlastnosti, které Pannám podstatně ulehčují život, minimálně po kariérní stránce. V jiných ohledech může jejich perfekcionismus nicméně ostatním dost brnkat na nervy, protože vede k rýpání a nevyžádaným radám.
Klady
Lidé narození v tomto znamení chtějí být vždy k službám, první na místě a poslední na odchodu. O svých partnerech si pamatují i ty nejmenší detaily, včetně například oblíbené příchutě zmrzliny, kterou pro něj klidně doma vyrobí. Ví, jak se starat o ostatní a také jsou pořádní, žádný bordel není tak velký, aby si s ním neporadili.
Zápory
Co se týká jejich standardů a preferencí, jsou Panny často zbytečně nekompromisní a neochotné dělat ústupky. Rády kritizují a ačkoliv radí s dobrým úmyslem, často rady neumí podat a vyzní jako příkazy. Jsou to perfekcionisté a detailisté, pročež jejich partneři mohou mít pocit, že nedělají nic dobře.
 
Váhy
Váhy jsou skvělými diplomaty a umí vyřešit v podstatě jakoukoliv situaci zahrnující mezilidské spory. Bohužel jsou ale, stejně jako Blíženci, nerozhodné – neskáčou sice od jednoho rozhodnutí k druhému, ale hodně dlouho uvažují nad všemi pro a proti.
Klady
Být ve vztahu s Váhami je tak trochu jako mít hlavní roli v romantické komedii. Nikdy nevíte, co se stane, ale víte, že vše dobře dopadne. Lidé narození v tomto znamení se o své polovičky starají, lichotí jim a jako bonus krásně voní. Vzájemnost je pro ně důležitá, což zaručuje, že v sexuální rovině budou v páru vždy spokojení oba.
Zápory
Váhy jsou nerozhodné, občas manipulativní, z čehož plyne i neochota se příliš vázat, dlouhodobé a vážné vztahy nejsou jejich preferencí a to i přesto, že jsou jedním z nejromantičtějších znamení vůbec. Navíc na ně není moc spolehnutí, protože sice dokážou ledacos naslibovat, ale splní máloco. Rády flirtují, na což musí mít jejich partner buď žaludek, nebo to změnit, ale také umí být pěkně žárlivé a majetnické...
 
Štír
Lidé narození ve znamení Štíra jsou sice vášniví a tajemní, ale jejich intenzita může leckomu připadat až děsivá. Mají tendence jakékoliv téma rozebrat do hloubky a často přitom narušují osobní prostor ostatních.
Klady
Věční hledači hluboké intimity a pravdy, jakými Štíři nepochybně jsou, se nedají jen tak odradit od žádné konverzace a partner s nimi může mluvit o čemkoliv. Projevují skutečně velký zájem o život své polovičky, nevynechají SMS na dobré ráno či dobrou noc a je stoprocentně jisté, že nevypustí žádné svěřené tajemství.
Zápory
Štíři vyžadují intenzitu, a to po celou dobu trvání vztahu, což může být dost náročné a vysilující. Také jsou dost podezíraví a žárliví, budou očekávat nevěru a potenciálního milence jsou schopní vidět v komkoliv. Jsou navíc nebezpeční, když se naštvou. Dokáží v pravý moment přesně bodnout do citlivého místa a nezapomínají žádnou křivdu... Rádi vám ji připomenou o po deseti letech...
 
Střelec
Pro Střelce je charakteristická dobrodružná povaha, s tím je ale spojena i jejich neschopnost si na chvíli sednout a být v klidu. Neustále hledají nová dobrodružství, v souvislosti s tím ale málokdy dodrží předem domluvené záležitosti s rodinou či přáteli.
Klady
Se Střelci se jejich partner dočká celé spousty dobrodružství, od krátkých výletů přes delší průzkumné dovolené až po debaty o tématech, které jinde bývají tabu. Objevovat něco nového je pro ně jako droga, je možné s nimi poznat svět a v posteli nuda nehrozí. Razítka na jejich pasech nestíhají ani pořádně zasychat a na této vlně se s nimi sveze i jejich polovička. Vyznačují se syrovou upřímností...
Zápory
Vzhledem k jejich lásce ke svobodě mají Střelci problém se vázat, obzvláště pak s někým, kdo by se chtěl skutečně usadit. Navíc jsou velmi upřímní, a to často bez ohledu na emoce ostatních, tudíž pravda vyslovená jejich ústy mnohdy bolí. Dokáží ale také zcela neobjektivně vystřelit své ohnivé šípy jen tak do prázdna a příliš neradi se omlouvají či přiznají vlastní chybu...
 
Kozoroh
Drive a zodpovědnost Kozorohům rozhodně nechybí, mají ale sklony k workoholismu, což u nich vede k zanedbávání osobních vztahů. Práci staví nadevše, je pro ně prioritou, ale bohužel na úkor rodiny a kamarádů, kteří je nemusí vidět celé týdny.
Klady
Praktičtí Kozorozi se do všech investicí pouštějí pouze po jejich důkladném zvážení. Vyberou-li si partnera, považují ho tak za sobě rovného, což je v jejich očích velký kompliment. Mají pořádek ve všem a svou lásku dovedou motivovat k tomu samému. Vztah s nimi je v podstatě trochu jako životní koučink.
Zápory
Spontánnost není nejsilnější stránkou osob narozených v tomto znamení, na překvapení si nepotrpí a ani je od nich nelze očekávat. Mají také trochu sklony partnera vychovávat a trestat, když se nechová podle jejich standardů, což už dospělí jedinci neocení. Nedokáží otevřeně sdělovat své pocity rádi manipulují, ale jen proto, aby zakryly vlastní vnitřní křehkost...
 
Vodnář
Rebelové s příčinou. Tak by se dali označit Vodnáři, kteří jsou svým způsobem vizionáři. Jsou ale dost výstřední, tak trochu i podivní a na lidi ve svém okolí mohou působit tak, jako by vůbec nebyli ve styku se všední realitou. Jsou to většinou snílci, kteří si své sny občas pletou s realitou...
Klady
S Vodnáři může být jejich partner skutečně sám sebou, vytvoří mu totiž komfortní prostor k absolutní přirozenosti. Může se před nimi polívat voskem a jíst pražené červy, bude mu to jedno a nevyjádří odpor. Na svět mají unikátní pohled, vidí ho abstraktně, proto jsou skvělými pomocníky při řešení zdánlivě neřešitelných problémů.
Zápory
Jakkoliv dovedou být Vodnáři zvláštní, jsou to také intelektuálové a dovedou u kohokoliv vyvolat pocit hlouposti a méněcennosti. Když se potřebují na něco soustředit, vyžadují spoustu prostoru a jsou v tu chvíli schopni zapomenout na to, že mají partnera, který je potřebuje.
 
Ryby
Ryby jsou soucitné a mají velkou představivost, ale právě tyto dvě ve své podstatě dobré vlastnosti je často nutí utíkat od reality. Vytvářejí si vlastní svět, aby se vyhnuly tomu, co ošklivého se ve světě či v jejich okolí děje. Často mohou lidem v jejich okolí proto připadat duchem nepřítomné.
Klady
Z celého zvěrokruhu jsou to právě Ryby, kdo svou lásku zahrnou pozorností a náklonností, vyvolají v ní pocit, že je skutečně výjimečná. Věří, že vztah by měl být jako psychedelický sen, naplněný duhou, jednorožci a třpytkami. Jsou připravené čelit všem výzvám a odbourávat problémy a partnerovi chtějí být také nejlepším přítelem.
Zápory
Ryby se dovedou tolik zamotat do svého snu o lásce a jeho plnění, že při tom ztratí svou osobnost. Také velice rády manipulují s city druhých, bývají lenivé, vypočítavé a s neotřelou bravurou dokáží i citově vydírat... Potřebují konstantně tahat nohama zpět na zem. Mají také tendence ze začátku stavět partnera na piedestal a přehlížet či omlouvat jeho chyby, čímž si zadělávají na velké zklamání, protože to samé mu později vyčítají... (zdroj: internet)